Vi holder deg og oss selv oppdatert

Escio team

Ikke gå glipp av ny kunnskap. Meld deg på nyhetsbrev nå!

Påmeldingsskjema til nyhetsbrev
Din e-postadresse vil aldri deles med noen.

Våre siste innlegg

Tjenesteorientering: Bruk tilgjengelige data for å gi kunden verdi

18. april 2018 | Terje Krogstad

Å åpne tilgangen til data som en organisasjon forvalter, er nødvendig for å imøtekomme etterspørselen etter nye digitale tjenester. En tjenesteorientering vil si at utviklingen av nye digitale tjenester får økt oppmerksomhet - slik kan eksisterende kunder forbli kunder, og nye kunder komme til. I denne artikkelen forklarer vi hvorfor ved å bruke et eksempel fra byggevarebransjen, hvor det å gjøre data tilgjengelige for kunden har økt deres opplevde verdi.

Vi tror på å tenke sidelengs!

7. februar 2018 | Espen Holje

Escio er nå med i noe som er større enn oss selv. Her forklarer vi litt nærmere hva og hvorfor!

Julehilsen fra Xennials

22. desember 2017 | Espen Holje

Jeg kommer fra en generasjon med en fot i det analoge og en fot i det digitale (jeg er født på tampen av 1970-tallet). Jeg arvet båndopptaker fra farfar, har tapet Revolvermagasinet på kassettspiller (i smug), brent/piratkopiert CD-er, lastet ned MP3 med Napster. I dag er jeg blitt lovlydig og betaler for meg gjennom bruk av strømmetjenester som Spotify, Netflix og HBO.

Data - det nye gullet?

10. desember 2017 | Karen Stampen

Etter 34 foredrag fra røster innen digital kommunikasjon og markedsføring under ”8 minutes-konferansen” i Oslo forrige uke, sitter jeg igjen med noen hovedpoeng:

GDPR - GledesDrePeR

3. november 2017 | Terje Krogstad

Og hvem er det som er gledesdreperen? EU har vedtatt en ny personvernforordning som styrker vanlige menigmann og -dames kontroll på og rettigheter i forhold til egne personopplysninger. Forordningen er i all hovedsak utarbeidet for å kunne regulere bruk og deling av personopplysninger på en helt annen måte enn hva som er mulig med dagens regelverk.

Girl Tech Fest - en dag full av teknologi!

30. oktober 2017 | Kristine Jorskogen

Hva skjer hvis du gir 9 år gamle jenter en hel dag med kvinnelige teknologer, og lar dem eksperimentere med blant annet koding og bygging av roboter? En ting er helt sikkert - de går hjem med et stort smil og masse ny inspirasjon!

Automatisering og en digital hverdag

2. oktober 2017 | Kristine Jorskogen

Du har helt sikkert hørt dem før - ordene automatisering og digitalisering. De er flittig brukt både i medier og av folk i IT-bransjen, men vet du egentlig hva de betyr?

Spillteknologi + Helse = En bedre hverdag

22. september 2017 | Kristine Jorskogen

I dagens samfunn finnes teknologi overalt - så hvorfor ikke bruke den til å gjøre hverdagen bedre for den enkelte? Ved hjelp av metoder og elementer fra spillverdenen kan vi gjøre helse bedre, både hjemme og sammen med helsepersonell.

Vi gjør SCRUM mindre scrum-mende

20. september 2017 | Tomas Jevne

Har du hørt om SCRUM? Muligens har du det, men som så mange andre har du ikke villet spørre hva det er og hva det betyr.

Fra student til utvikler

1. september 2017 | Kristine Jorskogen

Som nyutdannet er det alltid mye å lære når man starter i sin første, relevante jobb. For meg som har bakgrunn i backend og spillprogrammering var webutvikling en helt ny arena, med mange nye språk og rammeverk å sette seg inn i. Så hvordan er det egentlig å være nyansatt i Escio?

Helge Johnsen, konsulent og utvikler i Escio på dagtid. Veileder i Kodeklubben Hamar på fritiden.

Kode med kidza!

20. april 2017 | Karen Stampen

Gjennom sin innsats som frivillig i Kodeklubben på Hamar ønsker Helge å heve den digitale kompetansen hos den oppvoksende generasjon. Det skorter ikke på bruk og konsumpsjon hos de yngre i dag, men forstår de egentlig noe særlig av hvordan spill og apper er bygget opp?

Nærmest mulig kunden

16. november 2016 | Helge Johnsen

Bilforhandleren ville være der kunden var, og etablerte showroom på kjøpesenteret, med selvbetjeningsløsninger for kundene. Her kan du, foruten å treffe representanter fra selskapet og se nye biler, bestille service og bilpleie og se på bruktbiler via selvbetjeningsløsninger. Du kan også bestille prøvekjøring.

Bli din egen konkurrent!

16. november 2016 | Tomas Jevne

Du skal ha bodd lenge under en stein langt utenfor mobildekning, uten radio eller aviser for ikke å ha fått med deg at “innovasjon” er det mest brukte ordet i debatten om Norges fremtid. Startups, gründere, disruptive teknologier og det-meste-as-a-service flommer ut over et publikum som mest av alt lurer på hva i alle dager som skjer.

En klamp om foten - hva er din legacy?

14. november 2016 | Håvard Narvesen

Fra den første kodelinje eller system som velges etableres avhengigheter til senere. Det er om å gjøre å ha en plan for håndtering av dette slik at det ikke hindrer fremdrift rundt neste sving.

Hyllevare eller skreddersøm?

4. november 2016 | Tomas Jevne

Du trenger en digital løsning på en utfordring. Hva gjør du? Første skritt er å avdekke hva hva du faktisk trenger. Dette er ikke nødvendigvis krystallklart, og det kan hende du trenger hjelp til å avdekke alle behovene. Behov kan også endre seg over tid.

MVP - på testnivå ut til kunden

28. oktober 2016 | Tomas Jevne

TL;DR: Et MVP er “minste brukbare produkt”, eller “det minste du kan bygge som gir kunden verdi”. MVP representerer det essensielle/grunnleggende i produktet eller tjenesten din, men har ikke nødvendigvis all funksjonalitet. Denne tilnærmingen gir muligheten til å teste en idés bærekraft og samle informasjon.

Hva gjør en nettløsning god?

14. oktober 2016 | Espen Holje

De fleste vil være enige i at det er viktig å være synlig på nett. I 2016 er det tilnærmet en nødvendighet. Spør så noen hva som gjør en nettløsning god, så vil du få vidt forskjellige svar fra person til person.

Ut i verdensrommet med ESA

26. september 2016 | Espen Holje

Smidig prosjekt med ESA om teknologiveikart for utforskning av verdensrommet.

API - hva for noe?

15. september 2016 | Espen Holje

Teknologer kaster rundt seg med uttrykk og forkortelser som gir lite mening for de som ikke er innvidde. Vi forsøker å forklare hva et API er for lekmann.

Innhold og struktur først

8. september 2016 | Espen Holje

Med så mange enkle publiseringsløsninger og "eksperter" som kan gi deg en "gratis" webløsning i 2016, har det aldri vært enklere å feile på enkle ting du kanskje ikke visste om. Vi deler fra vår interne sjekkliste etter over 16 års erfaring.

App til skogs!

8. september 2016 | Espen Holje

Denne appen kan du bruke på skogtur. Alle norske treslag er registrert. En app utviklet av Escio for Skogkurs.

Brønnøysundregistrene – ny digital plattform over 6 år – er det lurt?

31. august 2016 | Espen Holje

I august 2016 forsvarte direktør Lars Peder Brekk Brønnøysundregistrenes forslag til en investering på 1,2 milliarder kroner over seks år for en ny digital plattform. Er det en god investering?

Personvernerklæring og cookies